fredag 11 januari 2013

Ut med det ena, in med det andra..

RSn började sakta bli bättre och var igår inte långt från borta, lite typiskt nu när operation är flyttad. Nu kan ju själva viruset va kvar, men han låter ganska bra nu. Men bara för att det nu blev bättre så kan ju inte Jonatan bli frisk, för så tur har inte han. Så igår började jag se något vitt på hans tunga. Troligen som en liten biverkning/ efter släng av RSn så fick han ett värstings utbrott av torsk/svamp i munnen. Så lilla mannen har skiiit ont av det. Små blåsor överallt, svullna läppar och har små små sår i munnen. Så vad gör man nu, än så länge så äter han bra fortfarande. En biverkning av torsk är att det gör så ont att man inte klarar äta. Men vi körde på med Paracetamol i går och har fått lite idag med. Sen har vi köpt Corsodyl som vi tar på tungan med topps. Lite svårt att få på något alls, men lite är nog bättre än inget. Det är bakteriedödande och inflammations förebyggande. Blir det inte bättre så får vi åka till doktorn. Nu är det ju viktigt att inte jag får det också, för då får ju han det fort igen med amningen.

Men det är synd om han alltså, han är så varsam när han öppnar munnen för att äta. Så det syns på hela honom att ett är obehagligt. Nu håller vi tummarna för att han blir bra fort och kan hålla sig frisk. Har för övrigt hört av mig till Riksen, vill få en förklaring till varför de valt 6 veckor extra. Det borde vara mer logiskt att testa honom kontinuerligt och ta in han så fort han är frisk. För chansen att han hinner vli sjuk en gång till på 6 veckor är ganska stor hur mycket vi än skyddar oss. Ringde i torsdags, men de har inte ring tillbaka som de lova. Får ringa på måndag igen, tänk att det skall vara så svårt att rings tillbaka.

Nu i helgen kommer Jonatans mormor, morfar och mor, det blir mysigt det!! De är förövningar väldigt friska. Men nu är vi försiktigast om dagen, det står handsprit på alla rum och munnskydd ligger innanför dörren! Ja då.

För rastlösa fötter i minusgrader dagar så har jag även fått en stepmaskin av en super väninna!! För nu är det så med hjärtbarn att de inte skall vara ute i för många blåsiga minus. Så nu när talen på termometern är på det blå sidan, blir det alltså en del innedagar.

Vill även passa på att tacka för alla fina sms och mail från alla er läsare. Jag läser allt och blir både rörd och tacksam. Tyvärr så har jag många gånger glömt/hunnit att svara:( men det är inte med otacksamhet alltså.

Mys massa i helgen!1 kommentar:

  1. Stakkars liten, det er liksom ikke ende på alt han skal gjennom. Soppinfeksjon er klassisk etter antibiotika, men det har han kanskje ikke fått. Uansett så er jo Biola eller Yoghurt Naturelle en super soppdreper, selv om det vel ikke er sterkt nok for ham. Kan allikevel være godt å smøre tunga og munnen litt med. Får så uendelig vondt av ham, men faktisk enda mer vondt av dere! Han vet jo ikke bedre liksom, og dere har alle bekymringene i tillegg. Tenk absolutt ikke på å svare for min del, jeg leser bare bloggen med interesse og kommenterer litt, som en annen typisk gammel mormor. Alt godt til dere. xxxxx

    SvaraRadera