onsdag 14 november 2012

Hörapparat?

Var på hörselkontroll igen på tisdagen som var, denna var alltså inte lik den vi var på i förra vecka. Denna gång var det kontroll över hur allt av delar i själva örat har lagt sig. Sist vi var där i augusti så såg det ut att allt låg normalt i örongången. Men denna gången har delar alltså flyttat på sig och sitter snett. Själva trumhinna sitter inte som den skall och kan av den grunden orsaka att man inte klarar att mäta hörsel nivå i Jonatans högra öra. För jag skrev ju det sist, att han inte kan kallas döv, men att han inte hör. Fick det med specificerat i tisdags. Han är inte döv, men det går inte att fastställa hur mycket/lite han hör. Öron läkaren började snacka om hörapparat, och att vi kanske skulle testa ut om det hade gett någon effekt. Dock var inte audiografen enig i detta, iom att man inte vet hans hörselgrad, kan man heller inte ge honom hörselapparat. De ville vänta tills nästa kontroll som är om 6 månader. Fram till dess och framöver, så måste vi passa på att Jonatan får antibiotika om han får öroninflammation på sitt vänstra öra och att han skall undgå höga ljud. Detta för att undgå att han får nedsatt hörsel på det vänstra örat.
Sen måste jag säga att lilla godisbiten Jonatan, är bara så glad och härlig hela dagarna. Han har ärvt egenskaper som envishet från sin mor, och visar det gärna ;) Han är på något sätt mycket lättare att tolka om dagen. Jag kan höra skillnad på gråt och gråt. Det har jag nästan aldrig kunnat innan. Jag antar det är för att han gråtit så mycket över magen och det är sååå mycket mindre av det. I morgon skall vi på 6 månaders kontroll... åhhh jag är så nervös som vanligt över det, för det innebär vägning. För jag och fruen är ganska så eniga i att han är både tyngre och blivit större. Större händer, större mage, större över revbenen och en smula längre.. Men är det bara inbillning.. Ja det får vi se i morgon.
Tok som jag var när vi bokade in 6 månaderskontrollen kl 9.10 för några veckor sen. Var att jag aldrig kunde föreställa mig att J plötsligt skulle sova mer och längre nu. För ja vi har haft en hel del nätter nu med 4 timmar i sträck och att han vill vakna, ha mat och somna ända fram till 8-9 tiden.. hur tokigt är inte det och vad gör det med hon mamman som inte är van att sova.. Jo hon blir helt koko och är über sliten av att sova så mkt.. Livet är bra konsigt.

1 kommentar:

  1. Lycka till på 6 månaderskontrollen!!!
    Tänk att vi ses snart, bara en 9 dagar kvar :)
    Mormor <3 <3 <3

    SvaraRadera