måndag 17 september 2012

30 gram

Känner att logiken går emot mig. Hur kan det vara så att Jonatan sover bättre, äter bättre, har spurt i motorisk och kognitiv utveckling, är mer glad och har helt supert humör, men inte gå upp i vikt. Borde han inte då vara sliten, trött och slapp? Var och vägde Jonatan idag, hela 30 gram hade han gått upp sen förra veckan. Så på två veckor är det hela 30 gram. Detta är inte bra. Jag som tycker att hans form är mycket bättre och han har fått mer färg i ansiktet än innan medicin. Hans andning hade gått ner hela förra veckan (nu är den uppe i höggir igen). Vad betyder detta nu då? Har verkligen inte en aning, jag trodde ju att allt skulle börja ordna sig nu när han fått medicin. 1 månad med medicin och ingen bättring i viktuppgång. Men han äter som en tok och får oljan i tillägg. Ringde till ernæringsfysiologen idag och hon skulle kolla upp vad vi kan göra, dock ringde hon inte tillbaka idag (hoppas på i mrg). Så nu sitter jag och funderar på att börja med extra näring igen, med denna gång Althera. Skall vara bättre och mer snällt mot magen än vad Enfalacen var. Men vill gärna rådföra mig med näringsfysiologen först.
Vet inte om jag skall skratt eller gråta om dagen. Känner mig totalt maktlös och känner jag inte alls vet vad jag skall göra för att Jonatan skall bli bättre. Är operation runt hörnet nu? För det var ju det läkarna sa på sjukhuset, att blir han inte bättre så är det operation som är nästa steg. Åhh som jag inte har så lust till det, vill bara att han skall repa sig nu, nu och nu. Kan inte en sak bara vara lätt? Han är ju så liten. Med sina 4,6 kg så borde han väl inte ligga under kniven, men är det det som skall till så önskar jag egentligen att det händer nu.
På torsdag skall vi till kontroll igen, läkare, kardiolog, psykolog och näringsfysiolog skall vi träffa då. Känner jag längtar, vill ha svar. Kanske de inte har det, men nu måste de gör något!
Min lilla lilla älskling som blir förbannad för att han inte helt får till att rulla runt på magen.. Snart lillen, snart går det :)

2 kommentarer:

  1. Dere er tapre! Han kunne ikke ha havnet i bedre hender! Jeg tenker på dere. Stay strong, så skal dere se alt ordner seg til slutt.

    SvaraRadera