måndag 4 mars 2013

En vecka senare

Just nu för en vecka sedan så opererades Jonatan. Det är helt märkligt att tänka på det. Vilken stress och oro, ångest och ren sträck. En vecka senare och Jonatan är mycket bättre än han var innan operation.
Hur har veckan varit då? Dagarna har gått läskigt fort, orolig var Jonatan ett dygn men somnade fint på tisdagen i lugn och ro. Kanske han kände att vi, mamma och mammi bodde på samma rum som honom. För ja visst, redan på tisdagen blir vi flyttade får thorax intensiv till thorax sängpost. Hur galet det nu än kändes så var det vi som hade fullt ansvar, bortsett från lite mätningar. Redan på onsdagen var det slut med morfin och Jonatan sitter upp och lagar mat med sina leksaker. Han kom tillbaka till sig själv natten till onsdag och våra mamma hjärtan grät av lycka. Upp med armar och hålla om:) Det skall tilläggas att hans signatur pose med utsträckt pekfinger redan var på plats timmar efter operation. Jonatan förvånar alla och inte minst doktorerna som trodd han skulle vara nersövd i 24 timmar och på respirator. 2 timmar och Jonatan andas själv, mat vill han ha kort tid efter det och han ligger i mina armar redan första dagen. Ja, det var läskigt, kändes som han skulle gå sönder. Man kan ju inte bära honom som vanligt länge, i 6 veckor från nu är det inte lyft under armarna som gäller.
Hur är Jonatan då? Bortsett från att vi bytt rum vare dag, ngt han inte gillar.. Måste känna väggarna, viktig! Så är han i strålande form, redan på torsdag är han i bättre form än han någon gång varit. Han har färg på kinderna ( vi såg först efter operation att han konstant varit lik blek innan), sover djupt när han sover, i bland långa pass faktiskt. Han äter som en häst, helt galet och tar till och med brödbitar med sina händer och stoppar i mun. Detta är ngt han aldrig gjort, mat har mest varit intressant att se på, men nu skall det ätas!! Lyckliga föräldrar! Han skrattar hela tiden, åt oss, med oss och framför allt så tycker han att han själv i egen höghet är skit rolig:) Han kastar sig fram och tillbaka rullar lite över på MAGEN och verkar lagom berörd ( det känns nog lite konstigt, men han gör det). Han försöker resa sig när han sitter och killen börjar verkligen bli stark.
Vikten har ju också ökat, men på grund av vätska i kroppen Efter operation, så är det svårt att säga vad som är viktuppgång som kommer att stanna. Idag var han iaf på 5810 gram (+ 280 på 10 dagar) vi kan ju njuta det en stund, även om de kanske kissas ut över dagen.
Idag skall vi på hjärtkontroll och det blir spännande att se hur allt står till. Vi har ju sett det som senast i fredags, men det är spännande för det. Kanske vi kunde snika in en längd mätning också, för ja, 62 kläderna är lite korta:)


5 kommentarer:

 1. Vad underbart skönt att höra!!!
  Jag har kollat varje dag för att se om det har kommit någon uppdatering i bloggen.

  Så härligt att det blev bättre så snabbt, det är ju helt fantastiskt!
  Jag är så glad för er skull!!!

  Cissi

  SvaraRadera
 2. Åh vad härligt för er! Hoppas att det fortsätter i samma positiva anda
  kram Lina

  SvaraRadera
 3. Mia Kujansuu4 mars 2013 18:43

  Härligt att läsa har också varit inne på bloggen för att läsa hur det gått. Så glad för eran skull att allt gått bra. Vilken kämpe han är lille Jonatan och söt som socker :) Styrkekramar från oss i Strängnäs.

  SvaraRadera
 4. Härligt att höra att operationen gick så bra!!
  Sån söt liten parvel ni har, han ser ut att må bra.=) Kramar!

  SvaraRadera
 5. Världens bästa Jonatan <3 <3 <3.
  Bamsekramar från mormor.

  SvaraRadera