fredag 15 mars 2013

6000 fest!

För ja så kan det gå när man blir operarad och repar sig ganska fort efter det. Jo och så skall ju allt gå fint också och det gjorde det ju. För i dag på hjärtkontroll ser allt bra ut, man hör fortfarande blåsljud och troligt är det "pachen" som sitter väldigt tätt upp mot en klaff, därför ljud. Detta kan växa till sig och sluta vara ett problem sen. På grund av att Jonatan varit så sjuk som han varit och över så lång tid, så blir det alltså inte kontroll om 6 mån, som de sa först. Utan här är det kontroll redan om 8 veckor och sen 12 veckor efter det. För visst känns det som om vi inte riktigt har fått all information. Ja vi visste att han var sjuk, men nu har vi flera gånger sen operation hört folk säga inom sjukvården " visste inte att han var så dåligt". Alltså så har det troligen kommit fram fakta som styrker det faktum att han varit sämre än man trott, mycket sämre.. Och detta kan ju Jonatans kirurg skriva under på, för han sitter med facit och ja Jonatan var mycket sjukare än man trott. Vi måste här säg att vi som föräldrar tycker det är väldigt olustigt och obehagligt att höra detta. För han borde så mycket för så länge sen..
Men från det till fest! För nu så skall ni höra, här har vi 6000 fest! Och inte bara det utan hela 6110 gram och 66,5 cm!! Detta är sen invägning på fredagen innan operation. Och vi kan egentligen inte räkna med verklig viktuppgång under första veckan. SÅ det ser nästan ut som att han har lagt på sig 565 gram på 2 veckor. Men det är på pappret tre veckor. Men inte är det så konstigt när man är van att äta 40% mer än det han nu behöver. Lilla köttbullen ;)
Hur har det gått med sovning då? Jo här skall ni höra, så har det inte gått så tokigt. Vi är inte i mål ännu, men det är betydligt bättre nu än i starten av veckan. Så här var det:
Natt till tisdag: Åt kvällsmat kl 20.00, somna direkt efter det, vaknade kl 21.30 och hysterie grät i ca 45 minuter. Sov sen till 00.30 då han ammades, somna om och vaknade 2.30 vaken i 45 min. Somnade om och vaknade kl 5, ammades och sov sen till 6.30. Han sov på SITT rum, i SIN säng HELA natten!
Natt till onsdag: Somnade kl 18.45 efter en flaska välling, vaknade 20.00 och var vaken i 10 min, vakande kl 21.30 och somnade kl 22, ammades kl 23.30, somna om direkt efter det, vaknade igen 01.45 vaken 30 min men var inte ledsen, vaknade 3.30 och somna efter 10 min, vaknade kl 5 och ammades lite och bajsade, sen var det lite mer mjölk innan vi sov vidare till kl 7.
Natt till torsdag: Somnade kl 19.30 efter kvällsmat, vaknade 22.30 småledsen och somnade efter 20 min. Vaknade 00.00, ammades, somna om och vaknade kl 2 då ville han INTE sova i sin säng och var vaken i 1 timme. Sen sov han till 6 och ammades, åt frukost och badade för första gången efter operation (såret skulle vara ordentligt läkt).
Natt till fredag: Somnade kl 19 efter en liten portion gröt, stupade i säng och sov till kl 21.30, vaknade och somna om efter 10 min. Ammades kl 00.30, vaknade kl 2 somna om efter 10 min utan gråt, vaknade igen kl 4 och somnade om efter 10 min utan gråt. Ammades kl 5 sov 30 minuter till och tar tok busig :)
För er som tycker detta var lite rörigt, så kan ja uppsummera att den sista natten var galet bra mot hur det såg ut för bara en vecka sen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar