torsdag 6 december 2012

Klokare?

Då var denna dagen nästan över och frågan är hur mycket klockare har vi blivit..?
Allt började med röntgen med kontrast av Jonatans lungor och hjärta. Vidare till ultraljud på hjärtat som nästan tog två timmar. Jonatan ville verkligen inte vara med på detta och efter många om och men så små sov han i mina armar. Varav att jag och han är fulla i gele som man använder under kontrollen, mysigt ;)Men det viktiga är att han var lugn och att de kunde genomföra en kontroll som efter detta tog 1,5 timme. De tog över 100 bilder från olika vinklar av hjärtat, först en kardiolog och sen en "tekniker". Allt för att ha 100% kontroll över hans lilla hjärta. För ja, det är extra svårt med ett hjärta som ligger på fel sida, huvudpulsådern vrider sig åt andra hållet, alla viktiga aspekter måste granskas. Inget får vara fel, allt måste ligga till rätta för eventuell operation. För ja det var det de gjorde, ordnade allt inför operation. När vi äntligen var klara där var det blodpröver, alla dessa blodprov. Här var det olika värden som proBNP och blodgrupp till blodbanken (känns så på riktigt nu).
Så vad händer nu då? Mitt svar på det är precis samma som igår, vi vet inte. Det enda vi vet från idag är att VSDn är större än man tidigare annat. Men samtidigt så ser det ut att vara bra mycket väv runt den, så det finns chans att det stänger sig själv. Frågan här är vad man kan vänta på, det är det vi inte vet. Jonatan går väldigt lite upp i vikt, han har andedrag på 80 i minuten igen, han klarar inte att sova särskild mycket på dagtid. Han äter en gång i timmen, korta snabba måltider. Han klarar inte att ligga i ro när han äter, och det spelar ingen roll om vi sitter i mörker eller inte. Han har inte tid, men ja det är lite åldern också. Men han sover ganska bra om nätterna. Lägger sig runt 19, vaknar ca en gång i timmen fram till medicin kl 22. Sen sover han två timmars intervaller fram till ca kl 6. Och det är bra! Han är ju även strålande glad nästan hela tiden i tillägg, charmar alla på t-bana idag :) Nu hoppas vi bara att han har gått upp i vikt på måndag när vi skall väga honom. Tillbaka till vad de har för plan vidare. Som kardiologen så kunde hon inte säga mycket just nu utan hon måste snacka med kollegor och kirurgerna. Hon menade att om det blir operation så är det inte direkt troligt att detta händer innan jul. Men det beror helt på Jonatans tillstånd framöver. Han får absolut inte gå ner i vikt, då skulle vi ringa och det vill göras en ny vurdering.
Det hela avslutades med att vi egentligen inte vet mer nu än innan. Vi vet bara att vi kommer att få veta mer en gång nästa vecka. Så jag säger bara, det jävla väntande! Nu vet vi inte ens när de kommer ringa, snacka om att man kommer krampa om telefon 8-16 varje dag ;)

1 kommentar: