måndag 1 oktober 2012

Det närmar sig 5 kg

Invägnings måndag och lillen har ökat, och helt otrolig 85 gram plus!! Är helt i extas så lycklig blev jag när jag såg det, 4795 gram är lillen nu. Dock har han haft skit ont i magen idag och igår och det är nu ca ca 35 timmar sedan han hade en nr 2 blöja. Inte bra alls, så är rädd han har blivit lite förstoppad och det kan ju även vara den viktuppgången. Jonatan har till vanligt ca 4-8 nr 2 blöjor om dagen. Så att inget skulle komma på så lång tid är inte så bra tror ja. Nu kan det ju vara så att han har repat sig i magen och det är så här det skall vara. Men han har ont, så det tror vi inte. Han har ätit dåligt nu också i två dagar, så det lutar lite åt förstoppning. Hoppas det är milt och väldigt snabbt över. Någon som har tips på hur man annars kan gå tillväga?
Jonatan fick i helgen en ur gullig kusin/fetter. Så nu kan vi vänta oss en massa bus i åren framöver. Ser för mig att de kommer hitta på så mycket bus att föräldrarna kommer bli tokiga ;) Så stort Grattis till min storebror med tjej :)
På torsdag är det igen hjärtkontroll och besök hos dietisten. Får se vad de säger. Det som är bra om dagen är att Jonatans andedrag har gått ner avsevärt! Har faktiskt inte en gång räknat de, för man inte tänker på det. Så skönt för honom! Så jag är väldigt nyfiken på hur VSDn är om dagen, kan vi ha turen att det börjar växa ihop? Fick en epikrise här om dagen från läkaren, där stod det att Jonatan har VSDn men att även ASDn inte är helt ihopväxt ännu. Detta har inte jag blivit informerad om innan, så undrar hur de har funnit ut detta. Har nämligen fått besked om att ASDn skall vara hopväxt. Får ta och fråga kardiologen på torsdag. Känner att jag inte direkt gillar att få olika besked.
Snart drar vi en tur till Sverige för kusin mys och mys med hela Svenska delen av familjen, blir bra det.

2 kommentarer:

  1. Glöm inte titta inom grannarna så man får se det lilla underverket live!

    Jättesvårt att säga vad ni kan göra åt den lilla stackars förstoppade magen. Vi ger Annie katrinplommonpure, men det antar jag att han kanske inte får? Har ni testat att lägga honom på skötbordet och stoppa in en febertermometer i rumpan och "vicka runt den lite"? Det kan lätta lite på trycket och det kan bli lättare för honom att få ut det han har.... LYCKA TILL!!!

    SvaraRadera
  2. Tack för tips, skall se om det händer ngt i natt. Annars är det bara att prova. Har inte börjat med mat ännu, så vågar nog inte med katrinplommon.

    Knackar på en dag ja!

    SvaraRadera