onsdag 31 oktober 2012

Ettöring

Ja igår var vi på sjukhuset igen, först hos barnläkaren och sen hos audiograf. De är fortfarande väldigt nöjda med Jonatans humör, strålande glad och ligger och skrattar på undersökningsbordet (lilleman är kittlig). Men de är ju så klart inte nöjda med vikten eller längden. Har inte gått upp mer än 100 gram sen han blev inlagd för 3 veckor sen. Så vad blev nu planen? Med tanke på att Jonatan var ganska så dålig veckan efter sjukhuset, ganska okej vecka två efter sjukhuset och febrig efter vaccinen förra veckan. SÅ måste jag påstå att det är bra att Jonatan överhuvudtaget har gått upp. Mitt förslag var att ge det lite tid, kanske han blir bättre och går upp mer nu när vi inte skall ngt. I tillägg har jag börjat ge honom gröt från Sinlac, något J verkligen gillar. Ger honom två små portioner om dagen blandat med mordersmjölk och smör. De går ner på högkant. Tillbaka till sjukhuset och vad de sa. De var ännu en gång eniga med mig, men att vi skall börja ge honom MCT olja, en olja som kanske är lättare för Jonatans kropp att ta upp. För dietisten, som för övrigt också kom, funderar på om Jonatan inte tar upp det fettet jag ger honom. För han borde verkligen gå upp med fullamning (lite svårt att veta hur mkt han äter här men när vi vägt honom på sjuka efter varje måltid äter han bra), ca 2 dl på flaska, 15 ml rapsolja, 1 matsked med smör (mjölkfritt) och två portioner med gröt blandat på modersmjölk.
Så tillbaka i slutet av november för att se hur det går. Han är tydligen mindre än de önskar för operation (hur det nu låter) och för glad och nöjd för att ha det dåligt inne i (också en smula konstigt att säga). Men ja, som doktorn sa " man kan inte garantera något" (också lite konstigt att säga, men ja..). Så det vi egentligen kom fram till här, är att fortsätta som nu och ännu en gång hålla tummarna för viktuppgång.
Efter det var vi hos audiograf och fick veta att Jonatan är en "ettöring". Han hör alltså inte på sitt högra öra. Men när vi kollade hjärnfrekvensen under tiden vi sände in ljudvågor i örat så fick vi respons i hjärnan. Så de kunde inte säga att Jonatan är döv, men han hör alltså inte på örat.. Lite rörigt svar. Men han hör bara på ena örat och kommer troligen ha en del problem med vart ljud kommer ifrån. Detta innebär att när det är mycket ljud och bråk runt J, så kan han ta en liten extra sekund för att finna ut vem och vart ljud kommer ifrån. Det kan även påverka balansen och av den grunden leda till att krypning och gåing kan bli försenat.
Igår så hade vi vår första barnvakt, det var pirrigt! Men såå bra det gick, kom hem efter en timme och lillen sover sött i barnvaktens armar..Så nu är jag så mycket lugnare inför bröllopshelgen.
Utöver det så är både fruen och Jonatan förkylda, inge kul.. J är hängig och vill bara sitta i knät. Får bara hålla tummarna för att detta inte påverkar vikten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar