måndag 20 augusti 2012

Viktproblemet

Var just och snacka med hälsosyster.
Jonatan började för 10 dagar sedan med näringstillskott, som blandades med modersmjölk. Detta kallar vi för "näringsbomb", och skall hjälpa Jonatan att gå upp i vikt. Så hur har det gått?
Ganska dåligt faktiskt, Jonatan har haft kramper i magen och mycket mer ont än tidigare. Sedan han föddes så har han haft en mild grad av kolik, detta hade börjat avta precis före han började med ersättning. Så vi tror inte att det är det. I tillägg så spyr han en del i förbindelse med måltiderna och har väldigt många blöjor. Han är orolig mycket på grund av tarmaktiviteten och har blivit en del "små" ledsen i tillägg till hysteriska gråten som kommer med magsmärtorna. Vi hoppades ju även på en ganska bra viktökning, att vi faktiskt skulle se till den redan efter en vecka.. Men inget, 65 gram på en vecka. Det och mer brukar han gå upp utan extra näring. Så jag gick till hälsosyster idag för denna helgen har inte varit bra för Jonatans mage.
Så vi beslutade så här: Inge mer extra näring förens vi har snackat med näringsfysiologen. Även att vi väntar på vad de säger på Rikshospitalet på onsdag, har det något samband. Är det ett samband med Goldenhar och seg viktuppgång, så kanske vi inte skall krångla så mycket med extranäring. Kanske Jonatan bara går sakta upp. Det viktiga är ju att han växer..
Från och med i morgon är det jag och Jonatan, fruen har börjat sitt praktik år och har läger de 3 första veckorna. Vi saknar henne bara av tanken på det. Och ja, hon blir inte med på onsdag, men en go vän är med mig. Sen kommer svigersyster och bor hos oss i 3 dagar :)

1 kommentar:

  1. Lykke til på onsdag og kos dere sammen med Marielle:)Klemmer fra alle oss:)

    SvaraRadera