fredag 24 maj 2013

Ligga på magen

Idag så busade jag med Jonatan som vanligt, men i dag var en sån där mys dag för honom. Han ville mest busa mellan myset och i dag så låg han på sin mage på min mage, förstår ni? mage mot mage:) Kom då på att detta har nästan aldrig hänt förut. För det första har han inte gillat att ligga på mage och för det andra så har han inte varit så lugn att han kunnat gjort det. Men i dag så, då låg han och myste och kramades på mage. Tänk att så små saker kan göra så mycket. I den sista tiden har han ju gå tränat mer än vanligt och kan nu mera gå 15 steg själv, stå stilla lite, vänta, hämta in balansen och gå relativt sakta:) Go killen, går när man precis har passerat 1 år, det är inte dåligt det, speciellt med tanke på hans liv.
Och ja denna gåingen, inte trodde vi att det kunde skapa så mycket reaktioner hos folk. De flesta kommer fram och frågar hur gammal han är, för det ser ju ut som att en 4 månaders bebis går runt.. Men de andra då, jo de ger oss stygga blickar och granskar oss som föräldrar. Som om vi tvingar honom att gå, att det faktiskt är en 4 månaders som vi "leker" med.. Kan ni tänka er? Nu säger jag inte att det är det de tänker, men det är inte direkt trevliga blickar.
Nu har mini fått två tänder, och de kom egentlgien ganska så smärtfritt. Men nu när nästa två är på väg ut, ujamej, så ont och obehagligt han har det. Vekar som inte mycket hjälper. Så vi håller tummarna på att de snart poppar ut. Så som ni förstår, så är nattrutinerna dåliga igen.. Han sover halva natten i sin säng och halva i vår, får mjölk runt 4 och små sover 1-2 timmar till. Men här är det snack om en propeller i sängen. Inte bara i vår, utan även hans egen. Så vid många tillfällen finner vi en super ledsen liten Jonatan upp och ner i sin säng, finner väl inte ut vart i välden han är :)
I helgen skall det vara konfirmation för alla pengar, Jonatans äldsta kusin :) Jonatan och mammi skall ha på sig bunad :) Jag som svensk får nöja mig med en ärvd klänning ;) Här hemma så skall vi snart börja med att utvidga köket. Snart är fruen klar med andra året på skola och jag har fått mig nytt jobb till hösten. På grund av nya regler så får jag tyvärr inte jobba som förskolelärare längre, men har hittat mig jobb som assistent i en ny förskola. Får se hur det blir framöver, om jag kanske till slut faktiskt utbildar mig till förskolelärare. Det som är lite omotiverande är just det faktum att ta ännu en bachelor grad (kandidat), har ju redan en och nästa steg hade ju för mig varit master.. Men ja, tar tiden som det kommer och försöker finna ut den rätta vägen att gå.

1 kommentar: