onsdag 3 april 2013

Allt bara bra?

Är ingenting negativt längre, är allt bara bra? Det frågade en vän mig i dag, och ja, så är det faktiskt. Det är så det känns iaf, om vi bortser från att Jonatan har Goldenhar, örat och sliter med nacken (men det är ju permanenta saker), så är faktikst allt bara bra. Han har repat sig fortare och bättre än vi kunde hoppas på. Vår gladunge är inte bara glad längre, utan det rent av lyser om honom. Nästan så man ser det när det är mörkt om natten. För ja på natten så sover nu mera Jonatan! Han somnar runt 19.30 och sover till 5 på morgonen, ammas lite och sover en skvätt till. Okej, kanske inte riktigt så prefekt, men de får gångerna han vaknar om han nu gör det, så klarar han att lugna sig själv. Han har helt enkelt bara sovit "över" 23 ammningen och den kl 5 är inte den största. Senare på dagen ammas han runt kl 09.00, men då mest för myset tror ja. För det är inte mer än det. Resten av måltiderna går nämligen i "vanlig" mat, något som han äter med glädje. Stora bitar också! För ja, han kan det nu mera utan att det kommer upp igen. Här är det snack om brödbitar på 1 cm i längd och bredd :)
Lillfisen utvecklas också som bara den. Idag på 10 månaders kontrollen så hade han gått upp ytterligare 285 gram (6630 gram) och är nu på 66,5 cm! (tror att de där mätningarna har varit väldigt röriga i de sista, men denna skall alltså stämma då det är på denna hälsostation vi har mätt sen han föddes). O ja, går gör han ju nästan med! För 2 veckor sen, började han att lyfta fötter, och skulle gå omkring överallt, med en mamma eller vemsomhelst över. Men igår, fick han alltså till att gå själv med gåvagnen! Vi sitter ju bredvid alltså, men han gör det om och om igen, ca 5 meter om gången. Så idag på hälsostation skulle han ju briljera lite och gick med "storvagn som går fort", skit nöjd var han. I tillägg så skulle han bestämt stå själv i 10 sekunder utan att någon höll honom.. Så fattar ni, här är allt som det skall vara och guhuu så bra det är!
Under påsken har vi haft familjbesök så det brakar, både från fruens sida och från mig. Kan nog säga att det var nog en av de bästa påskarna jag upplevt. All denna glädje, som vi njuter just nu! För även om dagarna är läskigt underbara så vet vi ju att ingen av oss har riktigt bearbetat denna sjukdomstid. Och jag vet med mig att de är en del i min ryggsäck som nog måste möta ytan för att det skall försvinna. En sak i taget, nu lever vi på lyckan och så tar vi oss själva lite längre fram.

3 kommentarer:

 1. Hurra för duktiga Jonatan!!!
  Men Emma var det inte 11 månaderskontroll? Han fyller ju 1 år om ca en månad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Faktiskt 10 månaderskontroll, han skulle ju haft den för en stund sen, men det gick inte på grund av smittorisken. Så den blev 3 veckor för sen..

   Radera
 2. Väldigt väldigt kul att höra!!!
  Cecilia

  SvaraRadera