söndag 7 april 2013

11 månader idag :)

Tiden går så himla fort, Jonatan blir nämligen 11 månader idag. Om en månad är han alltså 1 år!!! guu man hinner ju knappt med. Det som är kul är ju att han utvecklas i rasande takt nu, så kan kan ju klassas som en "vanlig" ettåring i mentalt/kognitivt och motoriskt så är han snart på plats. För nu går han ju själv med gåvagn, han kan inte resa sig upp, men ställer man honom vid vagnen så går han alltså. I tillägg så han han nu lärt sig att rulla över på magen igen och får upp huvudet riktigt bra! Mycket bättre än han gjort innan, och sätter vi på musik så ligger han där och diggar med huvudet :) Han försökte idag att sätta sig upp fler gånger, så fortsätter det så här fort, så sätter han upp sig själv om kort tid. Han tror även att han kan stå/gå själv och kan därför mitt i lek släppa taget. Så några sekunder och ramlar om.. lille mannen
Den sista veckan som varit, så har vi haft strålande väder och vi har varit på promenad varje dag. Detta inte bara gott för mig, men bra träning för Jonatan. För det är inte alltid så lätt för en liten man att sitta stilla. SÅ här får vi alltså lite tålamods träning, om han har tur så sover han halva tiden och behöver inte "sitta" så länge. Dessutom så är det nog på tid med sele, för allt är ju intressant utanför vagnen.
Sen är det bara underbart att ha honom vid matbordet om dagen, eller ja det är det väl alltid. Men han sitter och äter själv och visar så stort intresse för allt som skall in i munnen. SÅ detta lovar ju till dagisstart i augusti. Ja han har förresten fått plats på ett litet sött dagis, där personalen har jobbat i 15+ år :) Börjar den 21 augusti, så det blir spännande samtidigt som det river i mammahjärtat att någon annan skall ta hand om honom. Det som kanske inte är fullt lika spännande är att jag måste fixa mig nytt jobb till hösten, det är ju lite tidigt att söka redan nu. Men har gjort det och vi får se hur det slutar. Har egentligen lust att vara hemma med Jonatan sista månaden innan han börjar dagis. Men de flesta jobb startar den 1/8. Nu har jag dock lite svårt att bestämma mig för vad jag skall söka på, öppen för det mesta. Så om någon där ute behöver en heltidare, bara ge ett hit (o ja ni i Sverige, det är i Norge jag söker jobb ;)).
NU är det snart tid för lunch, bus och promenad ut i skog o mark :)

1 kommentar:

  1. Grattis mormors fina Jonatan!!
    Vad du är duktig!

    Puss och kram!

    SvaraRadera